Zmarta logo transparent

Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som jämför upp till 35 olika kreditgivare. Bland dessa finns till exempel Blue Step, som kan acceptera dålig kreditvärdighet på grund av betalningsanmärkningar. Zmarta är ett bra val för dig som vill jämföra olika aktörer för att se vilken ränta du kan få. 

  • Samarbetar med 35 kreditgivare
  • Flera lånegivare - bara en kreditupplysning
  • Samla dina lån

FÖRDELAR

  • Tydlig och användarvänlig tjänst
  • Se ungefärlig månadskostnad på en gång
  • Bara en kreditupplysning tas

NACKDELAR

  • Något dyr uppläggningsavgift (1 000 kr)

Så går ansökan till - 5 steg

STEG 1 - LÅNEANSÖKAN

steg 1 - skicka in ansökan

Det första steget är att fylla i låneansökan. Det här gör du på Zmartas hemsida

STEG 2 - KREDITUPPLYSNING

steg 2 - kreditupplysning UC

Sedan tas en kreditupplyning på dig, för att kontrollera att du klarar grundkraven. Bara en, alltså – trots att över 30 lånegivare tittar på din förfrågan. 

STEG 3 - ANSÖKAN SKICKAS

Din ansökan skickas till över 30 kreditgivare som får ta ställning till dina förutsättningar och hur mycket du vill låna. 

STEG 4 - GRANSKA SVAR

Du meddelas när erbjudandena kommer in. En del får du svar från direkt, medan andra tar lite längre tid. 

STEG 5 - SIGNERA OCH INVÄNTA UTBETALNING

När du har bestämt dig för ett erbjudande signerar du med BankID. En del lånegivare kan betala ut pengarna redan samma dag. 

Samla lån utan fast anställning

Att inte ha någon fast- eller tillsvidareanställning behöver inte vara ett hinder för att få samla lån genom Zmarta och deras samarbetspartners. Däremot behöver du kunna visa upp en inkomst som är mer eller mindre stabil. De flesta långivare kräver att den sökande har någon form av säker inkomst för att ett nytt lån ska godkännas. Det här gäller alltså även om du ska samla ihop tidigare krediter. 

Tillsvidareanställning räknas givetvis som fast inkomst. Andra exempel är pension, sjuklön och föräldrapenning. Du kan alltså söka ett lån utan att ha ett arbete – men du behöver kunna visa upp att du får in pengar på regelbunden basis. Lånegivaren behöver helt enkelt se att du kommer att kunna betala tillbaka det som lånats ut till dig. 

Om du nekas på grund av att inkomsten inte är tillräckligt säker, kan det vara en idé att söka tillsammans med någon annan. Då är inte bara chansen större att du blir beviljad, utan det finns även chans till högre lånebelopp och lägre ränta. 

 

Omstartslån trots flera förfrågningar och dålig kreditvärdighet

Ja, det finns möjlighet till omstartslån genom Zmarta, trots flera förfrågningar och en låg kreditvärdighet. De samarbetar just med flera aktörer som erbjuder omstartslån, vars syfte är att hjälpa folk att reda upp sin ekonomi. Till deras samarbetspartner hör till exempel BlueStep, Marginalen Bank och Nystart Finans. Genom Zmarta kan du enkelt jämföra räntorna du kan få med de olika aktörerna. 

Räntor, avgifter och övrig information

Ränteinformation

Räntan är individuell och är från 2,95 – 29,90 % (den effektiva räntan är från 2,99 – 34,36 %). Återbetalninsgtiden är mellan ett och tjugo år. 

Exempelränta

Annuitetslån tio år på 180 000 kronor med rörlig ränta 6,65 % ger effektiva ränt på 6,86 % och ett totalbelopp på 246 915 kronor. Detta till en kostnad på 2 058 kronor i månaden, fördelat på 120 avbetalningar. 

Uppläggningsavgift:

Varierar

Lägsta lånebelopp:

5 000 kr

Högsta lånebelopp:

 600 000 kr

Åldersgräns:

18 år

Låna utan UC:

Nej

FAQ

Most frequent questions and answers